RixFM samlar in pengar till Denniz Pop Awards

Denniz Pop Award statyett

Prisstatyetten ”Encapsulated sound” designad av Paul Sundvik.
© Johan Norlander, CC BY 3.0

Den 11 juni kommer den årliga Denniz Pop Awards gå av stapeln på Berns i Stockholm. På galan utses ”Årets rookie artist/band” och ”Årets rookie låtskrivare/producent” där vinnarna får varsitt stipendium på 10.000 dollar och en unik statyett.

Galan innefattar också en konsert och efterfest. Och på årets konsert kommer man få se bl.a. Leila K, Zara Larsson, WyclefJean och Erik Hassle. Konserten är öppen för alla och helt gratis att gå och titta på.

Galan och stipendiet är skapat för att ge blivande stjärnproducenter och artister/band en chans till en finansiell hjälp i början av sina karriärer. Allt överskott och bidrag går därefter oavkortat till Denniz Pops minnesfond som startats till förmån för Radiumhemmet på Karolinska sjukhuset i Stockholm.

I samband med denna gala har nu radiokanalen RixFM haft välgörenhetsauktioner utlagda på Tradera, där pengarna går till Denniz Pop Awards. Bland auktionerna finns biljetter till galan, Börje Salmings signerade hockeyklubba och en av Zlatans signerade matchtröjor. Auktionerna avslutas imorgon kl. 16.00, så vill du vara med och buda så är det hög tid att lägga ett bud nu.

RixFM hade dessutom på onsdagen 3/6 bjudit in E-type för en intervju, men den intervjun verkar inte finnas tillgänglig för oss att lyssna på i efterhand.

 

Här hittar du auktionerna: http://www.tradera.com/charity/rixfm

Här hittar du information om Denniz Pop Awards: http://dennizpopawards.com/

Här hittar du information om Denniz Pop Minnesfond: http://www.rahfo.se/Ge-en-gava/denniz-pops-minnesfond/