Innehåll

Vad är E-typeportalen?
Vem är ”jag”?
Varför en gång till?
Hur blir det denna gång?
Innehållet
Historien


 

Vad är E-typeportalen?

E-typeportalen är en av de största hemsidorna med inriktning på artisten E-type, en av Sveriges största artister. Sidans syfte är att tillhandahålla så mycket information som möjligt, främst till svenska fans. Namnet portal syftar till att detta ska vara en samlingsplats av all tillgänglig information och nyheter, och samtidigt visa besökarna vidare till, om möjligt, mer information som kan vara av intresse.

Den E-typeportalen du ser idag är omgång nummer två. Hemsidan fanns online 2003-2009 också. Den var då den i särklass största (enda?) inofficiella E-typesidan. Många av besökarna berättade ofta att E-typeportalen var den bästa sidan om E-type, mycket bättre än de officiella sidorna till och med. Det beror på att här publicerades inte bara officiella nyheter, utan ”allt”, och hela tiden fanns det något nytt. Jag har även försökt att hålla en personlig ”touch” på sidan, vilket kanske har gjort det trevligare att besöka sidan.

Den tidigare sidan innehöll mängder av information och bilder, mycket av innehållet var från besökarna. Dagens sida är till en början något tunnare. Och jag har inga planer på att den ska bli gigantisk denna gång.
Det blir som det blir kort och gott!

 

Vem är ”jag”?

Jag är Christoffer. Det är jag, som för mer än 10 år sedan, tyckte att fans till superartisten och musikexporten E-type hade för få möjligheter att hitta den information man verkligen ville ha. De sidor som fanns var dåligt uppdaterade och bestod av blandad kvalité.
Jag har även hunnit med att arbeta på den officiella hemsidan i Danmark och har även fått en god bekantskap med E-type.

Den stora delen av mitt privatliv lämnar jag utanför, men kan nämna att jag bl.a. gillar E-typemusik och fotografering.

Jag strävar efter att alltid vara vänlig och personlig i all kontakt med besökarna och lägger en mycket stor vikt i den personliga prägeln på hemsidan i övrigt!

 

Varför en gång till?

Det händer för mycket i E-typesvängen, och det finns på tok för lite information om detta, så jag ser det som min plikt att åter ta tag i detta problem! Mer E-type på internet åt E-typefansen! Och denna gång kommer det skapas magi i E-typevärlden!

 

Hur blir det denna gång?

Sidan kommer fortsätta att hålla fansen uppdaterade om allt som rör E-type. Vi kommer oundvikligen också beröra ämnen som inte är direkt kopplade till musiken. Så egentligen skulle sidan kunna heta ”Martin ’E-type’ Eriksonportalen”, men det säger sig självt att det inte är ett så lämpligt namn :)

Anledningarna till att E-typeportalen stängdes ner 2009 var flera. Bl.a. flyttade jag mitt fokus till en annan hobby som jag ville satsa mycket tid på. Dessutom blev en del fans för jobbiga att ha att göra med…
Nu fortsätter jag satsa ganska hårt på min andra hobby, men har tid och plats för E-typeportalen. Till en början kommer jag troligen inte köra 120%, men det kommer hända en hel del mellan varven.
Vad gäller de jobbiga fansen (vissa rent av psykiskt sjuka) kommer de att hållas kort. När mina varningsklockor börjar ringa för detta beteende så kommer kontakten klippas direkt!

Förra omgången innehöll massor av pristävlingar/utlottningar och jag hoppas att jag kan anordna flera tävlingar/utlottningar även denna gång. Tyvärr går musikbranschen in i en digital tid nu, så priser i form av fysiska cd-skivor kommer nog tyvärr bli få. Men jag har idéer, så häng med i E-typeportalens framtid så ska ni få se på *** ;)
Denna gång kommer dock de flesta tävlingarna/utlottningarna kräva sponsring av någon sort, och det är alltid ett osäkert kort. Jag bekostade ganska mycket själv förra gången, utöver kostnaderna för att hemsidan överhuvudtaget skulle finnas. Nej, jag tigger inte här och nu :) [men här…]

 

Innehållet

Allt material är hårt granskat och källorna är för det mesta flera, eller så är det officiella nyheter från t.ex. skivbolag eller E-type. Man ska dock inte lita till 100% på sidans material, det kan verkligen smyga sig in felaktig information eller att något blivit missförstått.

Jag strävar efter att ha allt material på svenska. Länkat material kan dock vara på annat språk. Det kommer förekomma citat på andra språk, men oftast med en översättning i anslutning till citatet.

 

Historien (delvis oredigerad text från förr)

Idén med en portal för E-typefans är inte ny för min del, jag har nämligen tidigare gjort en hemsida kallad ”Portal: E-type”. Inte ett dugg snygg och inte så bra innehåll heller.
Att göra en E-typehemsida stod klart för mig efter att några gånger fått äran att träffa honom personligen och sedan fastnat för hans musik!
Portal: E-type fick sig två ansiktslyftningar och när den tredje var klar och på väg ut på internet vid 1 års jubileet kom ett jätteroligt erbjudande från Danmarks officiella hemsida – att göra den svenska versionen av sidan! Jag tog jobbet men slutade ett halvår senare av ett par orsaker.

När jag slutade på den officiella hemsidan hade jag redan bestämt mig för att öppna upp min egna E-typesida – helt på svenska – och efter några intensiva månaders jobb blev äntligen E-typeportal.com klar och jag skaffade fram ett webbhotell och domännamn.

Den 12:e september bytte sidan namn/adress och blev helsvensk. Idag får du det allra senaste om E-type levererat helt på svenska på E-typeportalen – Sveriges största inofficiella E-typesajt!

I månadskiftet juli/augusti 2004 nådde E-typeportalens besöksräknare den magiska gränsen 10.000 besök!
Drygt 4 månader senare, den 18 december 2004, sprängdes nästa magiska gräns – 20.000 besök!

25/2 2009, E-typeportalens 6:e födelsedag, valde jag att stänga ner hemsidan. Då skrev jag så klart att det var för gott, vilket jag får äta upp nu. Då ville jag bara bort från ”E-typesvängen” och enbart njuta av E-types musik. Samtidigt ville jag fokusera mer på annat.

Alla var ledsna.

Men 2010, i december, hände något. ”E-typeportalen reunion” startade som sida på Facebook. Där levererade jag lite nyheter och tips om E-type för ett 20-tal ”gillare”. Inget märkvärdigt, bara lite E-typeportalen mini.

Sen så, när det började annonseras stora nyheter kring E-type kände jag att det nog var dags att väcka sitt lilla skötebarn till liv igen. Och nu, 25/2 2013, nu är E-typeportalen tillbaka!