Ronneby, Ronneby brunn 2013-07-30

Detta är en rapport skriven av Filip Anderberg som var på plats när E-type åter fick spela med sitt egna band.

 

Den efterlängtade spelningen på Ronneby Brunn blev slutligen av efter att ha varit inställd såväl tidigare i år som under turnén 2008.
Precis som utlovat startade E-Type på scen 22:00 en afton som mycket väl kunnat vara fylld av såväl ösregn som åska. Men ett par timmar innan showstart började Ronnebyvädret visa sig från sin absolut bästa sida och det gjorde även Martin med band på scen.

I spelningens setlist saknades bara ”Africa” av de mest frekvent förekommande låtarna de senaste åren. Och nog syntes det att den sommarrusiga publiken var med på noterna. Ronneby Brunn var välfyllt och inledande ”Paradise” satte direkt nivån för aftonen. Här visar även E-Type sin styrka som publikfriare med sina besök ute på bland publiken och fick till slut med även sista bänkrad i allsången.

Bandet för aftonen bestod av Bobo Ölander, Alex Schmidt, Kristian Kraftling och sångerskorna Elin Svensson och Emelie Fjällström, ett gäng som med E-typemått mätt med råge får godkänt ikväll för sin gedigna insats.

Kvällens starkare låtar upplever jag var ”Here I Go Again” och ”I Just Wanna Be With You”. I den förstnämnda visar E-Type verkligen att det är en av hans absolut personliga favoriter. En låt som verkligen bar aftonen mot sin absolut episka topp. Även reggealåten som jag nämner i andra hand var så pass gungvänlig och Bob Marley-somrig som bara den kan vara. ”IJWBWY” lyfte verkligen kvällens gig. Personligen ingen ”livefavorit” genom åren men igår vill jag mena att den verkligen fyllde sin rätta funktion istället för att tempodippa setet och kom på så sätt till sin egentliga rättvisa. Kul med lite övertygelse där!

Summa summarum ett starkt gig sedan den nya produktionen (utan bas och elgitarr) kom till! E-Type gjorde verkligen sitt jobb såväl att inte ens åskan tordes återkomma. Stort tack till hela teamet för en kanonkväll!

Ett par av kvällens andra förströelser väl värda är nämna är:
* E-Types version av ”Alors On Danse” av Stromae som smög sig in i den vanliga setlisten. Om än ett spontant men ändå kul och igenkännandevänligt sidospår.
* Niklas Ekström (manager) fick en likaledes spontankomponerad reggealåt till sin ära. Det fällde många garv i den partystinna publiken.
* Sist men inte minst vill jag å E-Typefansens vägnar gratulera sångerskan Emelie Fjällström till sin numera ”offentliga” graviditet, vilken det hurrades för under giget. Stort GRATTIS Emelie!

 

Stort tack för ikväll alla som var där! Väl mött i Arvika!
Filip Anderberg