Arvika, Olssons brygga 2013-08-24

Här kommer min lilla rapport från E-types konsert i Arvika, Olssons brygga, den 24 augusti.
(texten innehåller lite hårt och ovårdat språk, passar det inte så läs något annat)

 

Förra året var det Arvika hamnfestival, i år ville arrangören Olssons brygga ha E-type för sig själva, och det fick de!
Självklart fanns jag på plats även denna gång och det var lika galet bra som förra gången. Det är något speciellt med Arvika verkar det som.

Arrangören önskade sig mycket pyro – och det fick man också. Det var så pass mycket att E-types kalufs låg i farozonen vid ett antal tillfällen. Och för att ge igen så grillade han en mikrofon i början av showen.

Bandet var för kvällen reducerat med ett klaviatur, tydligen prioriterar vissa musiker sina nyfödda barn istället för en E-typekonsert… ;)  (GRATTIS!)
Dessutom fick vi möta en gammal bekant i kören tillsammans med Emelie, nämligen Marica. Ändringarna till trots levererades självklart en 100%-ig konsert. Enligt vissa bland årets bästa.

Det var inte bara bandet som var ändrat, man slängde även in ”Free like a flying demon” i spellistan – och det var verkligen inte igår! Vi hoppas den får plats i framtida spelningar också, för den är verkligen lämplig för en liveshow. Många har hört den och många kan sjunga med.

På den lilla gården mellan ”ladugårdarna” blev det nästintill fullpackat och en bit in i showen fanns det fortfarande folk i kö på väg in på området. E-type passade även på att hjälpa vakterna med att kontrollera åldern på några som var på väg in. Hur rätt det blev vet vi inte, för gissningarna spretade mellan 35-55 på en och samma besökare. Det är kanske svårt att se det från scen med strålkastare i ansiktet och nästintill mörker vid entrén :)

 

En nackdel med att ha parkettplats på en E-typekonsert är att man veckorna efter får ”tampas” med blåmärken och skrapmärken på armar och knän, men det är värt det, alla gånger!

Jag vet att det fortfarande finns fans där ute som inte har sett en konsert med E-type, av olika anledningar.
Ni bara M Å S T E se en E-typekonsert live innan ni dör – kosta vad det kosta vill!

Till skillnad mot de populära poptöntarna, som turnerar runt med en massa koreografi och noll publikkontakt, så är en E-typekonsert bara värme och kärlek från start till slut. Hans publikkontakt är nu välkänd och den är alltid lika populär. Det är heller inte en massa inövade danssteg (men det finns alltid lite spontandans på scen) eller stillastående ”rakt-upp-och-ner”-sång ala Magnus Uggla. Showen lever och det är så gott som bara låtlistan som är bestämd i förväg.

Du M Å S T E se en liveshow med E-type innan du dör! E-types konserter är unika!

 

Efter showen fick vi träffa hela gänget som gjort kvällen till den pangkväll det blev. Och jag har nu insett vad som gör att en E-typekonsert är så jävla bra. Det är för att ALLA är genuint trevliga. Den familjära stämningen före och efter en spelning speglas verkligen uppe på scen mellan bandmedlemmarna och de andra som håller showen rullande.

 

Helt opartiskt ger jag denna konsert betyget 10 av 5, det vill säga dubbelt så bra som det bästa tänkbara! :)

Jag tycker även det var extra roligt att få träffa några besökare till E-typeportalen och faktiskt ordna fram några nya!

Och som avslutning; ett tack till konsertsällskapet Filip och Olof, och självklart till E-type med band och medarbetare!

 

/Christoffer ”Stoffe” Rasmussen