E-typeportalen fick i samband med nylanseringen 2013 en exklusiv intervju med E-type! Nedan följer intervjun som innehåller mängder med spännande nyheter!

 

E-typeHej Martin och E-type! Hur mår ni idag? :)

Halloj, jo tack. Martin mår bättre nu efter en jobbig och lång förkylning och halsfluss. E-type tycker han e fjollig. Det är bara och ta en bärs, säger han.
Men då påminner Martin honom om att han som redan sjunger ganska kasst nu låter som en kråka på scen och då är E-type inte så kaxig längre och gläder sig plötsligt över att halsen nu känns bättre.

 

Diggiloo. Klicka för att komma till E-typeportalens Diggiloo-sida.Efter ett, av många fans mycket älskat, deltagande i succén ”Så mycket bättre” på TV4 så kommer du i sommar delta i den populära Diggiloo-turnén.

– Vad kommer vi att få bjudas på?
Jaa, där är ju inget klart ännu mer än att jag skall åka med hela långa turnén. ca 30 gig tror dom att det blir.
Men helt klart blir det några E-typelåtar och sedan måste jag väl göra ballongdansen eller något mer..

– Är du laddad?
Absolut, det blir en semesterturné som jag kallar det. allt hänger ju inte på mig utan jag blir bara en liten del av en show.. ganska skönt.

 

Vi som besökt dina spelningar genom åren har noterat att du sedan något år tillbaka tappat gitarr och bas.
Hur kommer det sig?

Mini-syntDet var observant av dig. Jo men det ligger till så att vi för ett par år sedan kände att det var dags att gå tillbaka till danssoundet.
Det bidde ju mer och mer hårdrock och till slut var det helt enkelt dags att gå tillbaka till där allt startade och för att få en riktig studsig dansbas måste man till syntarnas värld. Då bildades detta band som inte har fått något namn ännu nu när jag tänker på det. Frying demons, Crabsneakers, och allt vad de har hetat genom åren.

 

Vi har börjat bli vana med att se dig starta alla möjliga projekt, och dessutom göra det bra.
Finns det någon eller några dolda talanger hos dig?

Dolda talanger? Ja, kanske att jag faktiskt lagar väldigt mat, hittar på egna recept och så… Dessutom e jag en jävel på att snickra.. Byggde en grävlingsfälla härom veckan och grävlingen hamnade i den efter bara ett dygn. Sedan fick grävlingen åka bil och blev utsläppt låååångt från min gård.

 

Jag blir hatad om jag inte ställer denna fråga: Hur går det med den nya musiken?

Breaking news! Jag har byggt en liten studio och förra veckan skickade jag den första riktiga E-type låten till mitt skivbolag sedan 2006. Dom blev jätteglada och den skall spelas in. Sitter och skriver varje vecka nu..

 

Idag (25/2 2013) kommer E-typeportalen tillbaka, efter 4 års vila, för att fira 10 år.

– Är du orolig nu när E-typeportalen är tillbaka för att övervaka varje steg du tar?
Nä, jag har saknat den. Hur skall jag annars veta var jag skall spela på kvällen?

– Vad önskar DU att E-typeportalen kommer få presentera i nyhetsväg till besökarna i framtiden?
Kanske lite skvaller och saker som andra inte får reda på. Nyheterna först så att säga. men sedan får vi ju hoppas att det blir en ny säsong E-type liksom..ny musik och så.. inte helt självklart i Sverige.
Släppte ju trots allt en ny skiva 2 år sedan som inget hände med….men nästa gång blir det riktig E-type.. med lite nyare syntar.

 

E-type med fans ©StoffesFoto.seNu får du chansen, vad vill du hälsa till E-typeportalens besökare – världens bästa E-typefans?

Ni är världens bästa fans i alla kategorier.. E-type lyssnaren är helt enkelt en smartare, mera rättvis och förstående människa, brukar jag skämta..
Sanningen är att det inte bara är skämt..
Bland det bästa jag gjort är att få sådana härliga människor kring mig när jag spelar.

 

 

 

Till sist E-typeportalens smått legendariska fråga: Om du vore en skrivbordslampa, på vems skrivbord skulle du då sitta? Och varför?

Jag skulle sitta på Winston Churcills skrivbord på 30 -40 talet och följa med alla ändlösa nätter när man samlades hos honom för att lista ut hur man skulle kunna knäcka Tyskland.
När samtalet kom att de hade hittat en Enigma. Planera d-agen och operation overlord. Sjukt spännande för en enkel lampa.

 

Jag, och alla dina fans, tackar så mycket för din tid till denna intervju. Jag hoppas vi får återkomma med fler frågor framöver.
Tack!