Eskilstuna Diggiloo 2013-07-05 [3 bilder + 1 klipp]

Ja då har man varit på sin första Diggiloo-föreställning. Är rädd för att det även blev den sista…
Men, anledningen till att jag åkte dit var så klart E-TYPE!

Föreställningen bjöd på allt mellan himmel och jord. Det var artisternas egna låtar och det var 80-tals-hits varvat med ömsom bra, ömsom dåliga skämt av Per Andersson. Knäpp är han i alla fall.

_DS15090E-type var rätt snabbt ut och fick vara med och dra igång med ”This is the way” där Lotta Engberg gjorde en strålande insats som körsångerska. Självklart lade E-type i högsta växeln direkt och vinkade och hejade glatt på dem i publiken (även mig :)).

_DS15050Musiken avlöste varandra när så plötsligt E-type entrar scenen i vikingadress och börjar läsa ett stycke ur ”Sveakampen”. Tillsammans med den övriga ensemblen blir så Weise och Pritchard plötsligt gifta med varandra och showen drog vidare – rakt ut i Roger Pontares ”När vindarna viskar mitt namn”.

Showen fortsatte med ett lugnare tempo med en del ballader och därefter den berömda nakenchocken från Per Andersson.
En samling med hårdrocksklassiker från 80-talet fick också plats i programmet.

 

E-type brände också av ”True beliver” (blir plötsligt osäker, eller var det Here I go again…?! *minneslucka*) med Jessica Andersson på kör med den äran!

_DS15102

Finalen närmade sig snabbt och alla artisterna fick sjunga sina topphits, och bland de sista ut på scen var E-type med E-typerökaren ”Life”!

 

I det stora hela var Diggiloo inte direkt något för mig. Ibland var musiken bra, ibland hade jag svårt att sova i oväsendet :)
Men E-types framträdanden och körande var självklart världsklass *opartisk*!
E-type var dessutom den enda som hade pyroteknik, bortsett från ett ”allmänt” pyro i finalnumret.

Det är vääääldigt mycket folk. Har man inte parkettplatser så ser man väldigt lite. Det finns en TV-skärm på scenen och den är det inte många minutrar man tittar bort ifrån, om man hamnar långt bort i skogen…

Som plåster på såret fick jag även med ett paket hushållspapper. Alltid något!

Nu ser i alla fall jag fram emot en hel E-typekonsert i Arvika i augusti – då ska de lurviga skakas loss!

 

Slänger in de sista 50 sekunderna från ”This is the way” också, så det blir lite musik här :)

 

9 bilder från Diggiloo i Eskilstuna 2013-07-05 »

Planen var ju också att jag skulle live-rapportera från föreställningen, men p.g.a. överbelastat mobilnät så blev jag tvungen att ställa in det. Grymt trist – jag tror det hade blivit roligt.