Martin drar igång nya restauranger i skärgården

E-typeportalen fokuserar främst på E-types musik, men i kategorin ”Vid sidan av” landar portalen i nyheter som rör Martins liv och leverne (till en måttlig mängd).

Vid sidan om musiken har Martin vikingar som stort intresse, och därtill även mat. Därför öppnade han sin vikingakrog Aifur den 4 november 2011. Nu expanderar han sin filial med inte mindre än två krogar/festlokaler. På en av världens vackraste platser!

Den 1 oktober tar Martin över Dalarö skans. Dalarö skans grundlades 1623, om än undermåligt, så det senare fick rustas upp igen. Tanken var att skansen skulle skydda inloppet till Stockholms skärgård.

1854 lämnade militären skansen och efter en längre vila togs skansen omhand igen, och har sedan dess fungerat som festvåning. Den har Martin tänkt att förädla och vill bättra på mystiken:

Det ska vara lite sagan om ringen att komma dit.

säger Martin till Mitti.se

En månad senare, den 1 november är det dags för nästa krog; Matmagasinet på Fjäderholmarna, som idag är en vacker skärgårdskrog med ett tillhörande magasin som huserar en festlokal med plats för 300 gäster, bara 5 meter från strandkanten.

Fjäderholmarna kommer bli som Aifur. Här kommer det till jul sättas upp ett stort vikingatält med ”traditionellt” julbord i vikingatappning, och till våren blir det skärgårdskrog igen. I en intervju med Aftonbladet säger Martin att han först kommer arrendera krogen innan han sedan har råd att köpa den.

Stort lycka till Martin!