Hur funkar E-typeportalens E-typekalender, egentligen?

Jag får ibland frågor angående E-typeportalens E-typekalender, och eftersom kalendern är en av de största delarna av E-typeportalen så jag tänkte besvara några frågor, och förklara vissa delar lite närmare här.

Är kalendern en officiell lista?
Nej. E-typeportalen och dess innehåll har inte en officiell stämpel. Kalendern innehåller flertalet officiella spelningar som annonserats på exempelvis E-type.se. Men E-typeportalen lägger till många spelningar som inte visas på E-type.se.

 

Varför visar kartorna fel?
Tanken med kartorna är att visa så nära på spelplatsen/arrangören som möjligt. Som ”sämst” visas bara centrum på orten där spelningen sker. Många gånger framgår det inte exakt var spelningen är, så då kan jag bara markera orten på kartan helt enkelt.

 

Vad ska vi med kartorna till?
Enkelt: För att hitta! Om du bor på orten är det ju inga problem för dig att hitta, men för oss besökare som kommer från annan ort är det perfekt i vår planering för hotell, parkering, körväg m.m.!

 

Tipsa E-typeportalen via SMS eller e-post!

Vart får du allt ifrån!?
Att först få nys om en spelning är det viktigaste. Det får jag (utan att avslöja mina hemliga knep för mycket…) via sociala medier, nyhetsflöden och sökmotorsökningar t.ex. En del tips kommer även in från er besökare via E-typeportalens tipsfunktion. Och inte att förglömma: E-type.se så klart!

När det verkar vara en spelning på gång drar jag sedan igång jakten på informationen. Många arrangörer har bra webbsidor för detta, så det är relativt enkelt. Annars är det sociala medier, sökmotorer och biljettförsäljare man får söka hos.

Nytt för i år är att jag lägger ner lite mer tid på arbetet, nu för tiden kontaktar jag nästintill alla arrangörer som inte har någon offentlig information. Jag gör alltså ÄNNU MER för att NI ska få all nödvändig information ni behöver för att besöka en av världens bästa liveartister – E-type! :)

 

E-typeportalens information var felaktig, ljuger du?
Nej, jag ljuger aldrig! Allt som skrivs i kalendern är hämtat från minst en god källa. Det finns såklart en risk att den källan skrivit fel, eller ändrat sin information efteråt, och det kan jag varken förutspå eller hållas ansvarig för.

Om jag tror något, drar en slutsats från information som finns, då skrivs det tydligt i kalendern.

En spelning kan ställas in eller flyttas, eller ändras radikalt, väldigt nära inpå en spelning. Jag försöker alltid kontrollera mina källor lite då och då inför en spelning för att snappa upp ändringar. Men det kan hända att något oförutsett sker kort inpå, och då blir min information ”felaktig”.

E-typeportalen/jag kan I N T E hållas ansvarig för den information som finns i kalendern som kommer från annan part! Den stämmer i 9,5 fall av 10 och ändringar annonseras så snart de påträffas.

Hittar du felaktigheter bör du höra av dig omedelbums till mig – vi vill ju inte att fans ska åka på inställda konserter i onödan!

 

Jag har fler frågor, hur gör jag då?
Du klickar här, så kommer du till E-typeportalens kontaktsida. Där väljer du lämpligt kontaktsätt och så besvarar jag dig inom kort.

 

Jag hoppas att ni är nöjda med E-typekalendern och har stor nytta av den!
/Stoffe